Vooraf gaande aan het seizoen 2015 werd met spanning gekeken naar de prestaties van “Benozzo” 09-1518578. Zou hij het klaarspelen om als eerste in het As duif klassement over 4 jaar van  St.Vincent te eindigen. En jawel, “Benozzo” heeft al zijn mede gegadigden verslagen en met succes het  klassement bij de ZLU  weten te winnen. Ondanks de slechte ligging voor de Limburgse duiven wist hij de 416de prijs te behalen. Bovendien vloog hij later nog prijs van Perpignan en heeft ook daarvan de laatste drie jaar prijs gevlogen hetgeen resulteert in plaats 22 van dit As duif klassement.

De zoon van “Benozzo” genaamd “Baccio”, is zwaar gewond naar huis gekomen van Agen. Of deze duif nog tot aansprekende prestaties in staat is, zal in 2016 moeten blijken.

Er werd veel verwacht van “Lodovico 1”. Deze doffer was voorzien om aan  drie vluchten deel te nemen, maar het werden er twee. Op de eerste vlucht vanaf Pau kwam hij een dag na de prijzen binnen en was heel diep gegaan om het thuishok te bereiken. Voor de vlucht vanuit Marseille was hij echter weer helemaal de oude en vloog daarvan als eerste getekende zijn prijs.

Drie jaarling broers, gekweekt uit de hiervoor genoemde “Lodovico 1” met ringnr. 12-1924946 en de 12-1924960, een duivin met 100% Nouwen-Paessen bloed, hebben zeer goed gepresteerd op de vluchten Agen en Narbonne. Er is zodoende een goede doorstroming vanuit de jaarlingen naar de oude duiven, hetgeen  goede hoop geeft voor het komende seizoen 2016.

Voor een aardige verrassing zorgde “Donatello” met ringnr. 14-1339638, door tijdens de tussenvlucht vanaf Marche de eerste prijs te vliegen in het SS BUG tegen bijna 800 duiven.

Dit jaar zijn een aantal nieuwe kweekkoppels geformeerd. De jonge garde uit deze koppels en uit de bewezen kweekkoppels, hebben  goed gepresteerd op de najaarsvluchten. Voor het komende jaar 2016 zullen 15 koppels jaarlingen de strijd moeten aangaan op de nationale en internationale vluchten t.w. Agen en Narbonne.